Standpunt Coen Aalders inzake Avatar

Hallo Lezer,

Als je mij googelt kun je mijn naam aantreffen in een NRC-artikel van maart 2018 over Avatar. Het artikel gaat weliswaar over twee collega-topambtenaren, maar mijn naam wordt er ook in genoemd; ik ben er met de haren bijgesleept. Sinds de verschijning van dit artikel word ik daarop aangesproken en ik merk dat het tot negatieve beeldvorming leidt. Zeer tot mijn spijt, want het is moeilijk om je te verweren tegen dit soort beeldvorming.

Ik heb inderdaad Avatar opleidingen gedaan, de laatste in 2009. Voor mij was dat toen een geschikt programma in het kader van mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb tijdens die cursussen nooit iets ervaren wat lijkt op een sekte. Behalve het volgen van deze cursus in het verleden ben ik op geen enkele wijze met Avatar verbonden.

Na mijn rechtenstudie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik ook tijdens mijn loopbaan veel aan opleidingen gedaan, mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling is altijd breed geweest. Naast alternatievere programma’s zoals Avatar heb ik opleidingen gevolgd aan meer conventionele instituten als de Academie voor Management van de universiteit van Groningen, INSEAD in Fontainebleau en MIT in Boston.

In mijn werk als interim-manager, adviseur en coach handel ik als een geïntegreerde en onafhankelijke persoon die zich al deze kennis en ervaring op een professionele manier eigen heeft gemaakt. Ik handel altijd in het belang van mijn opdrachtgevers en klanten. Iedere andere suggestie is onjuist.